Om Mig

jeff-da-cheff

Allt började en glänsande, glad morgon. Eller var det molnigt? Jag kan aldrig minnas. Det hela är flummigt av någon anledning. Hur som helst, jag föddes på ett sjukhus någonstans på det västra halvklotet och fick namn efter allas allas favoritamerikanska advokat och tidigare amerikanska justitieminister, Griffin Bell (1918 - 2009). Mitt första ord var något i stil med "NEJ!". Spola framåt 5 eller så år, och jag lär mig att pianon gör ljud som ibland kan låta bra. "Intressant", tänkte jag för mig själv. "Jag kanske bara kan använda den här informationen för att skapa sofistikerade melodier och skänka glädje till dem runt omkring mig!" Det var ungefär samma tid när min favoritlåt var "Captain Hampton and The Midget Pirates of Willygoat" och jag tittade på Pixar's Cars 2 gånger om dagen. Spola framåt 5 eller så år till och jag har skrivit 4 hitlåtar, "Pyjamas in the Pool", "Nautilus", "Umbrella" och "Lower Grades (A Teacher's Lament)". Dessa låtar var höjdpunkten i min karriär och jag kanske aldrig kommer att kunna skriva något så bra någonsin igen. Spola framåt 1 eller 2 år och jag tar gitarrlektioner. Fram till dess hade jag varit självlärd. Jag lärde mig också franskt horn under sommaren, vilket fick instrumentet till 6 (vid något tillfälle lärde jag mig att spela trummor, förmodligen genom att titta på min bror). Hur som helst, över till sommaren 2021 tog jag en kodningskurs och gjorde en superduper professionell hemsida för en världsberömd sopprestaurang baserad i Kiruna, Sverige som heter "Fubble Gubbles fantastiska soppa". Titta upp det, det är en riktig plats! Den 4 juni släpptes det efterlängtade Parry Gripp "For They About to Shop, We Salute You" nyutgåvan, och vid något tillfälle hade jag bestämt mig för att covera alla låtarna på det albumet. Jag vet inte varför, jag hade ingen som helst erfarenhet, jag tänkte bara att det kunde vara kul. Och så, efter mycket hårt arbete med att lära sig spela in saker, släpptes "For Kids About to Shop: A Parry Gripp Cover Album" på YouTube den 5 augusti 2021. För att vara helt uppriktig var det inte det bästa arbetet , men visst var det kul! Det där coveralbumet startade mig på min resa dit jag är idag (någonstans på västra halvklotet skriver jag en för tidig självbiografi medan jag lyssnade på Biscuit Head av The Spin Doctors). Ibland gillar jag att se tillbaka på de där tidiga dagarna när jag bara var ett litet barn som spelade in de första låtarna på "For Kids About to Shop", och bara se hur mycket jag har växt. Och så blir jag distraherad av något annat och går vidare. Hur som helst, jag hoppas att ni alla tar med er hem denna kloka kunskap som kommer från en enkel fras, vanlig här på västra halvklotet, "Åh jäklar! Vad kom jag hit för igen?"*

Griffin Wooley (det är jag) spelar in sitt första originalalbum JUST NU!!! Han kanske spelar in något även när du läser detta!!! Bara så du vet.

*Historien, alla namn, karaktärer och incidenter som porträtteras i denna produktion kan vara fiktiva eller inte. Ingen identifiering med faktiska personer (levande eller avlidna), platser, byggnader och produkter är avsedd eller bör härledas.

Multiinstrumentalist!
finwooley00@gmail.com
flat.io